Fejlesztési támogatás

Az 1083/2014. (II.26.) Kormányhatározattal Kövegy Község 18 millió forint átmeneti támogatásban részesült a kormány döntése alapján.

A következő fejlesztések valósultak meg:

A kapott támogatásból településünkön a Petőfi és a Rákóczi utca útjai szilárd útburkolatot kaptak, az eddig földes utak csapadékos időjárás esetén, szinte járhatatlanok voltak. Az új utak elkészültével az itt lakó emberekhez, most már esős, havas időben is be tud menni a mentő, a mobil postakocsi, a tűzoltó, a rendőr -, és a szemétszállító autó, amelyek eddig csak az utca végénél tudtak megállni.

A sportpályán épült egy vizesblokk, amely női-, férfi és mozgáskorlátozott WC helyiségekből áll.

A Község közparkjának a teljes beruházása még nem fejeződött be, de 1-2 héten belül teljes elkészül. A parkban padokat, kandelábereket, kerti tavacskát szökőkúttal helyeztünk el a közfoglalkoztatásban dolgozó munkatársak segítségével. Szeptember végére a parkunk dísze, éke lesz e kis falucskának.

Szeretnénk megköszönni Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter úrnak, térségünk országgyűlési képviselőjének, hogy településünkön az ő segítségével, támogatásával községünkben e fejlesztések megvalósulhattak.